PATH OF 100 MONKEYS






WEER EXTREMEN 1

Beersel ruimt puin na hevig onweer

Bewerkt door: Hanne Adriaen −21/05/12, 11u18 − Bron: belga.be
Tal van straten en woningen liepen gisterenavond onder water in Beersel.
 
In Beersel zijn de gemeentelijke technische diensten al uren in de weer om de straten die gisterenavond na een hevig onweer overspoeld werden door modder, grint en ander materiaal, op te kuisen. Als gevolg van de hevige regenval traden enkele beken zoals de Molenbeek en Zevenbronnenbeek buiten hun oevers en kwamen diverse straten en heel wat woningen onder water te staan. Alle wegen zijn intussen opnieuw berijdbaar.
In deelgemeente Alsemberg zette de Molenbeek onder meer het Winderickxplein en de wijk Ten Broek onder water. Een Colruytwinkel liep onder water en zat vandaag nog zonder elektriciteit. Stroomafwaarts deelden in Dworp straten zoals de Kerk- en Zevenbronnenstraat in de klappen. De brandweer moest er zelfs mensen uit hun auto bevrijden. Verderop in Lot liep het industrieterrein onder water en was er hinder aan de op- en afrit van de Brusselse ring.

Het was al de derde keer op een jaar tijd dat Beersel met wateroverlast werd geconfronteerd. Ook in Dilbeek, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode en Drogenbos was er wateroverlast.

Bliksem in Halle
In de stad Halle zijn gisterenavond verschillende blikseminslagen geregistreerd. In de Zonnelaan sloeg de bliksem in op een straatlantaarnpaal die hierbij in stukken brak. Verschillende huizen liepen daardoor schade op. Zo werd een voordeur vernield, sneuvelde een raam en was er schade aan elektriciteitskabels. Op de Bergensesteenweg sloeg de bliksem in op een woning en werd een televisietoestel en bijbehorend meubel zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond, zo meldt de lokale politie.