PATH OF 100 MONKEYS






Prijsuitreiking Urban Water Movie Contest tijdens Waterfilmfestival 31 mei 2012

03 mei 2012 door Webredactie CITG
2012 is het 34e Lustrumjaar van de TU Delft. Een van de lustrumactiviteiten is de Urban Water Movie Contest: de TU Delft vraagt om oplossingen voor stedelijke waterproblemen in de vorm van filmpjes van maximaal drie minuten. Een deskundige jury wijst drie winnende mini-docu’s aan, die op 31 mei, tijdens het speciale Lustrum-Waterfilmfestival, hun première beleven. De presentatie van de avond, waarvoor TU medewerkers, studenten en inwoners van Delft zijn uitgenodigd, is in handen van Victoria Koblenko. De beste inzending ontvangt een prijs van 1.000 euro. Inzenden is nog mogelijk tot en met 15 mei.

Water in de stad

‘Water in de stad’ wordt een steeds grotere uitdaging naarmate steden groter worden en een steeds groter deel van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving komt te wonen. Hoe komen we aan ons drinkwater, geeft waterrecycling een oplossing voor watertekorten, en hoe pakken we dat dan aan? Wat doen we met ons afvalwater, als mogelijke bron van energie en ruwe materialen? Hoe zorgen we ervoor dat onze steden bestand blijven tegen zeespiegelstijging, extreem weer, en veranderd gedrag van onze rivieren als gevolg van klimaatverandering?

Urban Water Movie Contest

In het kader van het 34e Lustrum, het 170-jarig bestaan van de TU Delft, organiseert de TU Delft de Urban Water Movie Contest, waarin we antwoord vragen op dit soort uitdagingen. Deelnemers kunnen hun oplossing inleveren in de vorm van een 3 minuten durend filmpje. Hoofdprijs is 1.000 euro. De drie beste filmpjes beleven een exclusieve première tijdens de TU Delft Water Week (onderdeel van het Lustrum) en worden daarnaast ingediend bij de International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).