PATH OF 100 MONKEYS






THE MYSTERY OF TUNGUSKA



Boomrestanten in de bossen bij Tunguska

Syberië, 1908. Een metoriet, komeet of asteroïde onploft in een nagenoeg onbewoond gebied in Rusland. De klap is enorm. Het blauw-witte licht van het verschijnsel is bijna net zo fel als de zon. Dagen erna was de nacht nog helder verlicht. In West-Europa deden zich Noorderlicht verschijnselen voor. Een officieel onderzoek vind pas in 1927 plaats onder leiding van Leonid A. Kulik.  In 1929 en 1938 bezocht hij nogmaals de rampplek. Na de atoombommen op Japan, bleken de verwoestingen veel overeenkomsten te vertonen met die in Tunguska. Anderen wijzen in de richting van de geniale wetenschapper Nikola Tesla, die rond 1908 experimenteerde met een "dodelijke straal". En natuurlijk lieten de Ufo-logen zich ook niet onbetuigd. Dergelijke inslagen hebben zich ook na 1908 voorgedaan. Maar niet meer van een dergelijke omvang.Link1, Link2, Link3, Link4, Filmpje





TUNGUSKA (SIBERIE): HET RUSSISCHE ROSWELL?

Op 30 juni 1908, om zeven uur in de ochtend, zien de boeren, vissers en jagers bij de Tunguska-rivier in Siberië, een kollossale vuurbal in de lucht. Zeventien minuten later volgt er een daverende explosie. Tweeduizend vierkante kilometer bos, miljoenen naaldbomen, liggen plat op de grond. De daarop volgende vuurstorm legt nog eens tienduizend vierkante kilometer in de as. Pas negentien jaar later, als de communisten stevig in het zadel zitten, wordt een expeditie naar het afgelegen gebied gestuurd. De groep is geschokt door de enorme verwoestingen en noteren negenhonderd ooggetuigenverslagen. Vreemd genoeg kan men geen inslagkrater ontdekken. Gezien de omvang van de ramp en het feit, dat bomen als luciferhoutjes zijn afgeknapt, concludeert men, dat een buitenaards voorwerp, als een grote meteoriet of astroïde in of boven de bergen bij Tunguska moet zijn geëxplodeerd.
Tunguska 1927

Voor, gedurende en na de inslag constateerden Russische weerstations in de regio, ernstige storingen in het elektro- magnetische veld van de aarde en opvallend veel atmosferische activiteit, o.a. het Noorderlicht. Deze werden op dat moment niet met de Tunguska-inslag in verband gebracht. Net zo min als de geheimzinnige dodelijke ziekten die onder mensen en vee uitbraken en de groeispurt, die de natuur doormaakte. Dit is later aan de hand van jaarringen aangetoond. De bomen bleken in de jaren na de inslag abnormaal hard te zijn gegroeid. Tunguska werd in de boeken bijgezet als een meteorietinslag of de restanten van een komeet.

In augustus 1945 schudde de aarde opnieuw. Er vielen atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. De Russen kregen al snel luchtfoto's in handen van de vernietiging, die de bommen hadden aangericht. Opvallend voor hen was, dat de gevolgen van de bommen erg veel leek op de verwoesting bij Tunguska. In 1958, 1961 en 1962 vertrokken Russiche wetenschappers onder leiding van geo-chemicus Kirill Florensky naar Tunguska. Nu met helikopters en moderne apparatuur om eventuele verhoogde radioactiviteit te meten. Er werden geen verhoogde waarden gevonden. De expedities werden georganiseerd en gefinanceerd door 
Sergey Korolyov. Korolyov was de "vader" van het Russische ruimtevaartprogramma. Hij hoopte buitenaardse technologie te vinden.
Tunguska 1927

Er werd uitgebreid onderzoek gedaan. Men vond de plek, van waaruit de explosie op gang was gekomen, maar sporen van een meteoriet werden niet gevonden. De ooggetuigen waren eenstemmig in hun verklaringen, dat het voorwerp in de atmosfeer van koers was veranderd, voordat het was neergestort. Dit sloot een meteoor of komeet uit. Voor Korolyov vielen de puzzelstukjes in elkaar. In Tunguska was sprake geweest van een kernexplosie. Geen land ter wereld was in staat om een atoombom te produceren en te lanceren.

Een uit de hand gelopen experiment van de geniale ingenieur en uitvinder Nikola Tesla? Ook dat lijkt uitgesloten. Korolyov kon slechts de conclusie trekken, dat boven Tunguska de atoomaandrijving van een ruimtevaartuig van buitenaardse origine moet zijn ontploft. Stalin was in 1953 overleden. Tijdens zijn leven was het niet verstandig om over UFO's te fantaseren. Alle gegevens, die konden wijzen op een mogelijke UFO, werden diep in de archieven verstopt. De bevolking van Tunguska moest alles inleveren, dat aan de ontploffing herinnerde en werd gedwongen de officiële regeringsverklaring te verwoorden. Tunguska was getroffen door een meteoriet. Een afwijkende mening leverde deportatie op.


Deze repressie was zo effectief, dat tot in de tachtiger jaren wetenschappers naar uitleg zochten, voor de baan en de gevolgen Tunguska meteoriet. Pas na de val van de Sovjet-Unie zijn deze gegevens boven tafel gekomen. De regio is echter afgesloten voor buitenlandse onderzoekers. De andere reactie van Stalin was dat Korolev carte blanche kreeg voor de ontwikkeling van een ruimtevaartprogramma. En met succes. De Russen troefden de Amerikanen keer op keer af. De eerste satelliet (de Spoetnik), de eerste ruimtesondes, het eerste aardse wezen in de ruimte (Laika) en de eerste man en de eerste vrouw waren Russisch. Met de ineenstoring van de Sovjet-Unie kwam er ook een einde aan hun ruimtevaartprogramma. Op dit moment is men volstrekt afhankelijk van subsidies en samenwerkingsprojecten met de VS. Uit angst, dat de hooggekwalificeerde technici, overlopen naar de zg. schurkenstaten, houden de Amerikanen het Russische ruimtevaartprogramma op de been. (Bijdrage Situ)