PATH OF 100 MONKEYS






'Zeilavontuur op Alkmaardermeer kantje boord'

AKERSLOOT - update video - Ze hebben heel veel geluk gehad dat ze gered zijn. Job en Vincent, twee jongens die dinsdagavond op het Alkmaardermeer omsloegen met hun zeilboot, hadden nooit het water op moeten gaan volgens de havenmeester.
De twee pechvogels filmden hun avontuur met een cameraatje op het hoofd. Gelukkig kent het verhaal een goede afloop, maar dat is vooral een kwestie van geluk, zegt havenmeester Hein Lind.
,,Het is kantje boord geweest. Het was bijna donker, er was verder niemand op het water. Ze kregen zelf de boot niet meer overeind'', zegt Lind.
'Zeer onverstandig', vindt hij het, dat de jongens zijn gaan zeilen. ,,Ik heb ze van tevoren nog gezien in de haven, voordat ik naar huis ging. Als ik wist dat ze nog het water opgingen, had ik het ze absoluut verboden. Het was windkracht zes, met vlagen van kracht zeven.''
Iemand die toevallig op zijn boot bezig was, aan de rand van de haven, zag dat de jongens in moeilijkheden zaten. Hij alarmeerde de hulpdiensten. De brandweer heeft de jongens uiteindelijk gered.
,,Ze moeten toch nog een flinke poos in het meer gelegen hebben'', denkt Lind. ,,En dat terwijl de watertemperatuur rond de twaalf graden ligt.''
Nadat de jongens veilig op de kant stonden, is ook het zeilbootje gered. Die is in het pikkedonker naar de haven gehaald.
Zie ook YOUTUBE: www.youtube.com/embed/8YXmYl3P4no