PATH OF 100 MONKEYS







 
Jacht Steve Jobs in Aalsmeer te water

Aalsmeer - Afgelopen weekend werd, een jaar na zijn overlijden, het jacht van wijlen Steve Jobs te water gelaten. Dit gebeurde in Aalsmeer op de werf van Koninklijke de Vries Scheepsbouw in bijzijn van zijn vrouw en kinderen.

Wijlen Steve Jobs, mede-oprichter van Apple, liet onder de rook van Amsterdam in Aalsmeer een superjacht 'Venus' bouwen om hiermee met zijn gezin de wereld over te varen. De te water lating afgelopen weekend maakte hijzelf helaas niet meer mee.
Medewerkers die aan het schip werkten vertelden aan nieuwssite One More Thing dat het schip zo'n 70 tot 80 meter lang is. De romp is volledig van aluminium gemaakt wat het schip een stuk lichter maakt dan andere schepen. Op het voordek bevindt zich een groot zonneterras met jacuzzi en doorlopende ramen in de boeg. Bij het achtersteven zitten luiken waar kleinere (speed)boten achter zitten om het naar het vaste land te varen wanneer het schip vooranker ligt. De besturing van het jacht gebeurt vanaf zeven 27 inch iMacs in de stuurhut.
De mede-oprichter van Apple is samen met de de Franse ontwerper Philippe Starck jaren bezig geweest is met het ontwerpen van het jacht. Het ontwerpen en bouwen van het schip heeft bij elkaar zes jaar geduurd, aldus de bronnen tegen One More Thing.
Het jacht wordt momenteel per vrachtschip naar de Verenigde Staten vervoerd.