PATH OF 100 MONKEYS






DODE BIJ BASEJUMPEN


Jaarlijks 15.000 sprongen, in 2011 alleen al 5 doden in Zwitserse Lauterbrunnen

Bij een vreselijk ongeval in het Zwitserse Lauterbrunnen is een Franse basejumper omgekomen. Een 53-jarige waaghals botste er na zijn sprong in het diepe ravijn tegen de rotswand en sloeg te pletter. Het is het zoveelste dodelijke ongeval op deze populaire plaats voor basejumpers, door de fans wat ongepast omgedoopt tot het Disneyland voor basejumpers. Op de video onder dit artikel een sprong van drie jaar geleden die wel goed afliep.
De tragedie gebeurde zaterdagavond tegen valavond. Een 53-jarige man wilde op deze zonnige herfstdag met twee collega's een sprong wagen in dit 'basejumpparadijs' niet ver van de Jungfrau in de Zwitserse Alpen. Vanaf de startplaats 'High Ultimate' lanceerde de Fransman zich in de diepte. Volgens de politie begon de basejumper ongecontroleerd te spinnen en knalde tegen de rotswand.

Zware tol
De hulpdiensten konden enkel nog zijn lijk bergen. Het is niet de eerste keer dat op deze populaire plaats voor basejumpers een dodelijk ongeval gebeurt. Op zoek naar de ultieme kick laten telkens weer waaghalzen hier het leven. De fans hebben Lauterbrunnen omgedoopt tot 'het Disneyland van de basejumpers', redelijk ongepast gezien de vele doden. Jaarlijks zijn er 15.000 sprongen, maar vorig jaar alleen al vielen er vijf doden. In 2010 stierven drie jonge basejumpers in Lauterbrunnen.