PATH OF 100 MONKEYS






Water bij de wijn
Weerribben - Op 27 en 28 oktober kunnen liefhebbers de schoonheid van de natuur van de Weerribben combineren met een wijnproeverij. Het vervoer is per originele platbodem.
Staatsbosbeheer nodigt iedereen van harte uit om per platbodem het bijzondere project 'Than Banrock Marshes' te bezoeken. Dit project is ontstaan uit de bijzondere samenwerking tussen het natuurgebied en het Australische wijnbedrijf Banrock Station. De gids van deze bijzondere rondvaart is boswachter Egbert Beens.
Projecten
Banrock Station heeft verschillende projecten in dit natuurgebied. Het eerste project van Banrock Station, het natuurherstelproject dat de naam Banrock Marshes kreeg, is inmiddels afgerond. Daarvoor is in het westelijke deel van De Weerribben een sterk verdroogd gebied teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat van wetland en inmiddels weer per fluisterboot of kano te bezoeken. Onderweg naar “The Banrock Marshes” wordt er aan boord een wijnproeverij gehouden waarbij je de verschillende wijnen van Banrock Station kunt proeven.