PATH OF 100 MONKEYS






Opheldering over Westergo

vrijdag 23 november 2012

HARLINGEN/HOLWERD/WADDENGEBIED - De Statenfractie Friese Koers gaat tijdens de Provinciale Statenvergadering van 28 november mondeling vragen stellen over de liquidatie van de Ontwikkelingsmaatschappij Westergo.

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “Het is een klap in het gezicht voor de gemeente Harlingen dat de provincie de stekker eruit haalt bij BV Westergo voor verdere ontwikkeling van het Harlingse havengebied. Het moment is wel zeer curieus nadat B&W van gemeente Harlingen bekend heeft gemaakt dat er geen sloopwerf zich mag vestigen in Harlingen. Het is meer dan een gerucht dat de provincie als aandeelhoudster/vennoot wel gronden aan een sloopwerf wilde verkopen en gemeente Harlingen niet."

De Statenfractie Friese Koers wil weten of de kapitaalinjectie van 1,9 miljoen euro van de provincie aan de Ontwikkelingsmaatschappij Westergo als verloren moeten worden beschouwd. Bovendien wil Friese Koers weten wat de juridische financiële claims richting de provincie kunnen worden. De Statenfractie Friese Koers wil dat de provincie de gemeente Harlingen wel compensatiegelden geeft voor het bijvoorbeeld opzetten van Internationale Wadden Zeilweek met als startplaats Harlingen en via de Waddeneilanden te eindigen in Holwerd.