PATH OF 100 MONKEYS






      

'André Hazes niet overleden door vies water uit Vinkeveense Plassen'

Vinkeveen - 'Het is onmogelijk dat André Hazes is overleden als gevolg van smerig sproeiwater uit de Vinkeveense Plassen', zo schrijft het AD vandaag in een artikel op de Show & Entertainmentpagina.
Het artikel vervolgt: 'Onderzoeker Paul van der Wielen van het KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein reageert daarmee op de bewering van Jan van Galen, de schoonvader van Hazes. Deze stelt dat de doodsoorzaak van Hazes niet een zwak hart en een longontsteking was, maar de veteranenziekte, veroorzaakt door besmetting met de legionellabacterie.
Hazes zou bij zijn woning aan de Vinkeveense Plassen vaak in de nevel van de tuinsproei-installatie hebben gezeten. Het water daarvan kwam uit de plassen en een sloot waarin dode vissen dreven.
"Zeer onwaarschijnlijk", zegt Van der Wielen. "De bacterie die veteranenziekte veroorzaakt, gedijt alleen op dierlijke organismen, die op een biofilm voorkomen. Dat is een dun slijmerig laagje op het water, en dat komt op een grote plas zoals bij Vinkeveen, niet voor.
Bovendien heeft deze bacterie een temperatuur tussen 25 en 30 graden nodig. In de 10 dagen vóór de sterfdag van Hazes, 23 september 2004, was het onder de 20 graden."