PATH OF 100 MONKEYS






Draadloos op het water met GoFree
Het GoFree systeem biedt de mogelijkheid om alle informatie op elke plek aan boord bij de hand te hebben. GoFree ontsluit alle data, die via het netwerk naar de multifunctionele display gaan, ook op de iPad, iPhone en Android. Zowel het bekijken als het bedienen van alle functies die op multifunctionele display is mogelijk. Dus terwijl je vanaf het dek van het uitzicht geniet heb je toch alles bij de hand via je smartphone of tablet computer.

Er kunnen meerdere iPhones, iPads of Androids worden aangesloten op het draadloze netwerk.

Het GoFree systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

Wifi-1™ draadloze gateway

Deze module zorgt voor de draadloze verbinding tussen het netwerk en iPad, iPhone of Android. Installatie is eenvoudig. Verbindt de GoFree gateway met de ethernet poort van een Simrad NSS display of Lowrance HDS Touch display en de unit is klaar voor gebruik. Er kunnen meerdere multifunctionele displays op 1 draadloze gateway worden aangesloten. De Wifi-1™ draadloze gateway gebruikt 200mA en is waterdicht.

GoFree Controller App

Deze gratis app maakt het mogelijk om op een iPad, iPhone of Android informatie van het display weer te geven. Wanneer een iPad gebruikt wordt kunnen ook zaken als verlichting op de Simrad NSS aangepast worden, waypoints gemarkeerd worden en radar veiligheidzones geinstalleerd worden. Ook kan je via deze app muziek afspelen.
Er volgt nog een betaalde app om ook de volledige bediening over de navigatie data te hebben.
GoFree is het enige ‘open protocol’ system in de maritieme markt. Door de Wifi-1™ module als data brug te gebruiken, kan informatie uit de Simrad NSS of Lowrance HDS Touch via open protocol gedeeld worden met een hele reeks van andere navigatiesoftware voor PC en Mac. Denk hierbij aan iNavX™ en iRegatta.