PATH OF 100 MONKEYS






Weer problemen met Ketelbrug

LELYSTAD (ANP) – De Ketelbrug tussen Lelystad en Emmeloord heeft zondagmiddag opnieuw voor problemen gezorgd. De brug wilde niet meer volledig dicht, waardoor het verkeer op de A6 bijna een uur vaststond.
 
Klik hier!
Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat begon de storing om 2 uur. Een monteur wist het probleem iets voor 3 uur te herstellen, maar de oorzaak is nog niet bekend. Volgens de ANWB stond er aan weerszijden een file van enkele kilometers. Sommige automobilisten werden het wachten zat en reden tegen het verkeer in terug. Ook de spelersbus van Ajax, op weg naar Heerenveen, liep vertraging op.
Het was de tweede storing bij de Ketelbrug binnen 24 uur. Zaterdag wilden de waarschuwingslichten niet uit, maar kon het verkeer wel doorrijden. Volgens de zegsvrouw had die storing niets te maken met het probleem met het brugdek.
 
Klik hier!
De Ketelbrug wordt regelmatig geplaagd door storingen. Begin augustus wilden de waarschuwingslichten ook niet uit en in oktober vorig jaar bleven de slagbomen naar beneden. In 2009 ging het brugdek zonder waarschuwing open, waardoor een gezin van vier met hun auto op het geopende brugdek botste. De ouders en een van de kinderen raakten zwaargewond.
Eind dit jaar wil Rijkswaterstaat beginnen met de restauratie van een deel van de brug.