PATH OF 100 MONKEYS






Ingenieuze haarden en kachels veranderen vuur ook in warm water (17/09/2012)

Brunner heeft een ecologische topper van formaat: haarden en eigentijdse tegelkachels met een ketel voor warm water, ‘ketelhaarden’ genoemd.

Ze zien er op het eerste gezicht uit als een gewone kachel, maar dankzij een ingenieuze techniek gebruiken ze de warmte-energie van het houtvuur niet alleen om een ruimte te verwarmen, maar benutten ze het overschot aan warmte om er warm water mee aan te maken. Dit warme water wordt vervolgens verspreid via de centrale verwarming of gebruikt als sanitair warm water. Zo groeit de gezellige haard uit tot een krachtige warmte-energiecentrale voor je hele woning.
De ketelhaarden en eigentijdse tegelkachels van Brunner combineren de unieke aantrekkingskracht van een houtvuur met de nuttige eigenschappen ervan. Ze geven aangename stralingswarmte af aan de ruimte, maar gebruiken ook de energie van de verbrandingsgassen om het water in een buffervat warm te houden. Zo zijn ze een prima oplossing om de centrale verwarming te ontlasten, om een bestaande oude tegelkachel te vervangen, en om warm water te garanderen als de zonneboiler het laat afweten.