PATH OF 100 MONKEYS






Voor meeste moslims begint ramadan

RIJSWIJK - Voor de meeste moslims in de wereld begint vrijdag de ramadan, de jaarlijkse vastenmaand. Dat betekent dat zij tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken en roken en zich onthouden van geslachtsgemeenschap. Er zijn ongeveer 1,3 miljard moslims in de wereld.

Bij de Turkse bakkerij Finiri tonen Kenan, Zeynep en Erdal (v.l.n.r.) hun baklava. De ramadan is begonnen, een van de belangrijkste rituelen voor moslims. Het draait om bezinning, spirituele ontwikkeling en vasten.Bij de Turkse bakkerij Finiri tonen Kenan, Zeynep en Erdal (v.l.n.r.) hun baklava. De ramadan is begonnen, een van de belangrijkste rituelen voor moslims. Het draait om bezinning, spirituele ontwikkeling en vasten. Foto: Anko Stoffels
Met het vasten gedenken moslims dat de profeet Mohammed de eerste van zijn openbaringen ontving. Die vormen samen de Koran.
De ramadan vindt plaats in de negende maand van de islamitische kalender. Een islamitisch jaar (12 maanmaanden) is ongeveer 11 dagen korter dan een „westers” zonnejaar.