PATH OF 100 MONKEYS






Orka SeaWorld valt trainer aan

Een orka in Sea World in de Verenigde Staten greep haar trainer bij zijn voet en trok hem onder water. Een video van de aanval in 2006 is nu vrijgegeven.
Trainer Kenneth Peters (39) was bezig met een show in Sea World in San Diego toen orka Kasatka hem in zijn voet beet. Ze trok hem naar de bodem van het bassin en hield hem ongeveer een minuut onder water. Peters werkte al jaren met Kasatka.

Rustig blijven noodzakelijk

De andere trainers proberen de orka naar de oppervlakte te krijgen door op het water te slaan en signalen te geven. Op de video is te zien hoe de trainer de orka probeert te kalmeren.
"Als de trainer gestrest raakt, krijgt de orka ook stress", aldus een oud-trainer. Volgens hem sprongen de collega van Peters daarom ook niet het water om hem te helpen.

Dode na aanval orka

Peters raakte lichtgewond. Hij brak zijn voet. "Als de orka hem had willen doden, had ze dat gedaan", aldus een oud-trainer. In 2010 kwam een trainster in SeaWorld Orlando om het leven bij een aanval van een orka. Ze verdronk, nadat de orka haar onder water trok.