PATH OF 100 MONKEYS







DE FRIESLANDEN UIT DE EURO

De PVV is een vervolg op de LPF, maar dan anders. Het is de katalysator van alle onvrede in de samenleving. Onvrede die voortkomt uit de toenemende kloof tussen de (politieke) besluitvorming en de wereld zoals de gemiddelde nederlander die beziet. Deze visie is echter niet zaligmakend en belicht vaak slechts een aspect. Burgers worden aan een lijntje gehouden en gemanipuleerd. Hondenpoep wordt zo een issue en natuurlijk de vreemdeling. Een buitenstaander, die onze vrouwen belaagd (loverboys), onze banen inpikt (ze werken onder de prijs) en onze stabiele samenleving verstoort, wil vernietigen of zelfs de macht wil overnemen.

Dit is allemaal het gevolg van de “verdeel en heers”-politiek en het beroemde poldermodel. Een model, dat net als de Hedwige-polder, onder water loopt.

De toekomst is pluriformiteit, etnische differentie en globaal denken/plaatselijk handelen. Huidskleur, herkomst en religie, maken dan niet meer uit. Wel inzet en motivatie, vaardigheden en visie op een leefbare en gemeenschappelijke toekomst.

Dit is de achilleshiel van de PVV. Zij laat ruimte aan valse sentimenten, die contraproductief zijn. Zelfs op korte termijn. Een vrouw moet zich schamen als ze gevangenen in de kou wil laten “zitten”.

Wat betreft Europa is de PVV, de enige partij, die zich tegen de almacht van Europa verzet. Nederland weer autonoom, dynamisch en competitief.

Ik ben het daar hartgrondig mee eens. Maar is Geert Wilders dan onze nieuwe “Willem van Oranje”? Helaas niet, daaraan ontbreekt het bij hem aan een toekomstvie.

Nederland moet niet alleen afstand nemen van Europa, maar ook van het economische systeem, dat daaraan ten grondlslag ligt. Er is een einde aan de (materiele) groei gekomen. Dit geeft de mens de kans om zich op zijn essentie te bezinnen. Europa (en deVS, China, Japan e.a.) staat symbool voor economische wildgroei, verspilling, onderdrukking, vernietiging van natuur, vergiftiging van lucht en water en een grijs uitgeslagen samenleving. Geregeerd door kille bureaukraten als van Rompuy cs. Weg ermee! De macht moet terug naar de mensen, ook al betekent het, dat alle banken omvallen en alle defensie-industrie wordt afgebouwd.

Van zwaarden naar ploegscharen. Een bijbels motto.



Jan van den Hoff

lijst “DE BAZUIN”
HARNS