PATH OF 100 MONKEYS






KLM PRESENTEERT NIEUWE WORLD BUSINESS CLASS

SCHIPHOL-OOST - KLM heeft dinsdag op Schiphol-Oost in een volledig omgebouwde Hangar 2 haar nieuwe business class-stoel en cabine-interieur onthuld. Het ontwerp is van de Nederlandse topdesigner Hella Jongerius. Zij kreeg in 2012 de opdracht om KLM's World Business Class (WBC) van een nieuwe look te voorzien. De presentatie van de nieuwe zakenklasse werd verzorgd door Humberto Tan.
Als uitgangspunt is gekozen voor comfort en privacy van de klant. KLM moest stappen zetten om de Business Class te verbeteren om niet achterop te raken bij directe concurrenten. De maatschappij heeft dan ook de noodzaak om de Business Class-stoelen in de Boeing 747-400 te vervangen aangegrepen om nieuwe stoelen te introduceren die volledig horizontaal slapen mogelijk maken.
De stoelen zijn dusdanig geplaatst dat reizigers, met name tijdens het slapen, volledige privacy genieten. Door de stoelen naast elkaar van een andere kleur te voorzien ontstaat tevens het gevoel van het hebben van een volledig eigen stoel, zo is het idee. De stoelen worden ook op het hoofddek van de Boeing 747 en in de Boeing 777 geplaatst in een 2-2-2 configuratie. Nu is dat nog 2-3-2, met een door zakenreizigers verfoeide middenstoel.
Naast de nieuwe full flat stoel bestaat het interieur uit nieuw tapijt, wanddecoratie, gordijnen, dekens, kussens en stoelbekleding.

De nieuwe stoelen in de World Business Class van KLM zijn van het type Diamond Seat van fabrikant B/E Aerospace. Foto: KLM