PATH OF 100 MONKEYS






Samenwerking: Water in de hand houden voor de industrie
donderdag 6 december 2012Evides
 
Tijdens WaterVisie 2012 geeft Ir. Ric van de Water, programmadirecteur Industriewater aan de TU Delft, een masterclass over de rol van kennisinstituten, de industrie en de overheid met betrekking tot industrieel afvalwater.
De industrie gebruikt veel proceswater en produceert veel afvalwater. Het meeste afvalwater wordt na enige behandeling, binnen de normen van de wet, in het oppervlaktewater geloosd. Hergebruik van afvalwaterwater en stoffen in het water gebeurt nog maar weinig. Waterhergebruik is namelijk geen eenvoudig proces.

In zijn lezing gaat Ric van der Water in op de vraag hoe kennisinstituten zoals de TU Delft de industrie kunnen helpen met technologieën voor waterhergebruik. Dit kunnen bestaande technologieën zijn maar ook die nog ontwikkeld moeten worden. Voorbeelden van wat een gerenommeerd kennisinstituut als de TU Delft op het gebied van water biedt, worden tijdens de masterclass belicht.

Samenwerking tussen kennisinstituten – waar onderwijs en onderzoek de hoofdtaak is – en industrie levert een win-win situatie op. Promovendi en masterstudenten krijgen te maken met de vaak complexe praktijk van industrieel afvalwater. Door hun theoretische achtergrond en een goede analyse, liggen praktische en economische oplossingen regelmatig voor het grijpen. En daar heeft de industrie profijt van.