PATH OF 100 MONKEYS






Foto: The Float House River Kwai Resort

Vijf hotels in en op het water





Wij Nederlanders hebben iets met het water en als het even kan zoeken we dat ook altijd op, maar gelukkig zijn we daarin niet uniek. Er zijn op de wereld heel wat plekken waar je in een hotel of resort in of op het water kunt verblijven. Hier een vijftal heel verschillende eens op een rijtje.






 



Float house River Kwai Resort, Thailand
Dit eco-vriendelijke hotel, gemaakt van teakhout en bamboe, is gelegen in de River Kwai in westelijk Thailand. Elk van de 12 riet gedekt villa's heeft een ruime gemeenschappelijke ruimte, privé-terras en een dek om te zonnebaden.
Gasten kunnen genieten van een scala aan activiteiten in het resort. Zo kun je bijvoorbeeld op een olifant rijden, kajakken en watervallen en grotten in de buurt verkennen.
Foto: The Float House River Kwai Resort

De Delta Queen, Verenigde Staten
De historische raderstoomboot Delta Queen, die momenteel afgemeerd ligt aan de rivier de Tennessee in Chattanooga, begon haar eerste reis op het Panamakanaal in 1947. Ze is de enige boot van deze soort die is opgenomen in de Hall of Fame van de Nationale Marine in de VS. De hotelkamers zijn over drie dekken verspreid en variëren van luxe kapiteinsvertrekken tot hutten met stapelbedden.
Een leuke attractie in de buurt is het Aquarium, dat te bereiken is door het oversteken van 's werelds langste loopbrug over de Tennessee-rivier.
Foto: Wikimedia Commons

King Pacific Lodge, Canada
Deze prachtige wildernis lodge op de noordelijke kust van British Columbia ligt in het hart van het Great Bear regenwoud. Omgeven door ongerepte bossen, meren van helder water en een pittoreske kust, kan dit zeer afgelegen hotel alleen worden bereikt door middel van een watervliegtuig. De 17 ruime kamers en suites bieden een super uitzicht op de wildernis of op de Oceaan.
Foto: King Pacific Lodge


Botel, Amsterdam (Nederland)
Het Botel is afgemeerd op het IJ in Amsterdam ten noorden van het Centraal Station in het centrum van de stad. De 175 kamers variëren van kamers aan de waterzijde tot aan de landzijde. Dit Botel ligt vlakbij de naburige voormalige NDSM-scheepswerf, waar nu tal van andere activiteiten plaatsvinden.
Foto: Wikimedia Commons.

Punta Caracol, Panama






Deze aqua lodge, gelegen in het heldere water van de archipel van Bocas del Toro in Panama, is gemaakt van hout, bamboe en andere lokaal aanwezige natuurlijke bouwmaterialen. De electricitiet in de hutten komt van zonne-panelen. Dit is een prachtige plek om van hieruit de exotische stranden, regenwouden en inheemse dorpen van de eilanden binnen de archipel te verkennen.
Foto: Punta Caracol