PATH OF 100 MONKEYS






Elf tips: waaraan voldoet de ideale kerstboom

 

ARNHEM - Veel mensen zetten in december een kerstboom in huis. Maar het kopen van een goede boom is nog niet eenvoudig. Omroep Gelderland geeft u een aantal tips.


1 Een boom die uit de vrieskou komt, moet eerst een dagje op temperatuur komen in de garage. De overgang is anders te groot.
2 Zaag eerst een stukje van de stam van de boom af. Laat hem vervolgens 24 uur in een emmer met water staan. Plaats hem daarna in een stevige standaard, gevuld met water. Blijf hem ook water geven. De boom blijft dan zo goed als nieuw.
3 De boom moet iedere dag een half glas water krijgen. Dat geldt ook voor exemplaren zonder kluit.
4 Zet de boom niet op de tocht. Een openstaande deur zorgt ervoor dat naalden eerder uitvallen.




5 Vloerverwarming is slecht voor de levensduur van bomen. Is uw hele vloer verwarmd? Zet dan een schaaltje met water onder de boom.
6 Wacht niet te lang met de aanschaf van een boom. Volgens deskundigen is vandaag, 10 december, de ideale dag om er een te kopen. Hoe dichter de Kerst nadert, hoe groter de kans is dat alle mooie exemplaren weg zijn.
7 Bomen met een kluit zijn minder brandbaar dan exemplaren zonder.
8 Heeft u een hekel aan naalduitval? Schud de boom dan bij aanschaf. Als er dan al veel naalden op de grond terecht komen is de kans groot dat hij snel kaal is.


9 Een boom met wortelkluit behoudt langer zijn naalden.
10 De meeste kerstbomen worden in de verkoop gedaan als ze acht jaar oud zijn.
11 Een boom met een wortel kan moeiteloos nog een jaar mee als u hem na Kerst in de tuin zet.