Op 2 september wordt door de Joannes Parochie een fietstocht georganiseerd met als motto “Trappen voor water”. Met deze sponsorfietstocht wordt geld ingezameld voor de Stichting Dorcas.
Wat is Dorcas?
Dorcas is een christelijke internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, en werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties.


Water voor Mozambique
 
Water uit de kraan is op het platteland van Mozambique een luxe. Ongeveer 57 procent van de plattelandsbevolking van dit land, 9 miljoen mensen, heeft geen toegang tot zuiver drinkwater. Uit nood drinken veel mensen water dat niet geschikt is voor consumptie. Dit heeft onder andere een hoge kindersterfte door diarree tot gevolg. Dorcas brengt verandering in deze situatie door waterputten te boren, pompen te installeren en latrines te bouwen. Sinds 1991 is Dorcas actief in Mozambique en heeft op dit moment zeven projecten.
Deelnemers kunnen op 2 september tussen 10.30 uur en 13.00 uur starten bij de Joaannes Parochie en meedoen aan een fietstocht van ongeveer 35 kilometer, de opbrengst is bestemd voor een waterput in Mozambique.