PATH OF 100 MONKEYS






Tentoonstelling 'HOOG WATER !' op De Haere

vrijdag 17 augustus 2012 | 12:55 |
Het kunstwerk 'Binnenvaart' van Marieke de Jong laat
afhankelijk van de kijkrichting een boot, huis of een combinatie daarvan
zien. Het kunstwerk maakt deel uit van de tentoonstelling HOOG WATER!. (Foto PR)Het kunstwerk 'Binnenvaart' van Marieke de Jong laat afhankelijk van de kijkrichting een boot, huis of een combinatie daarvan zien. Het kunstwerk maakt deel uit van de tentoonstelling HOOG WATER!. (Foto PR)
OLST - Op landgoed De Haere bij Olst is vanaf vandaag tot en met zondag 26 augustus de tentoonstelling 'HOOG WATER!' te zien.
Daar staan werken van acht kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de mogelijke consequenties van het project 'Ruimte voor de rivier'. De expositie stond eerder in het Worpplantsoen te Deventer. Nu staan ze in een omgeving die in het verleden ook door hoog water werd bedreigd. Namelijk tijdens de Koude Oorlog, toen de bunkers en het inlaatwerk op het landgoed deel uitmaakten van de IJssellinie. Voorbeelden van de werken zijn de Waterwagon van Atelier van Lieshout die ogenschijnlijk door witte mannen richting de havezate wordt gereden. Een ander werk staat mi dden in het weiland voor De Haere. Het is Binnenvaart van Marieke de Jong. Het werk laat afhankelijk van de kijkrichting een boot, huis of een combinatie daarvan zien De werken zijn dagelijks te zien. Bij de havezate is een kaart en een brochure met toelichting af te halen. Op zondagen van 11.30 tot 19.00 uur is brasserie 'En Progresse' in De Haere geopend.

De tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking met het Kunstenlab Deventer en is mogelijk dankzij een bijdrage van de provincie Overijssel.