PATH OF 100 MONKEYS






De beschikbaarheid van water begint ook food multinationals zorgen te baren. Nestlé-bestuursvoorzitter Peter Brabeck-Letmathe lanceerde onlangs een nieuw blog over water.
Nestlé wil hiermee het debat en de discussie wereldwijd aanzwengelen over het belangrijke aspect van de beschikbaarheid van zoet water. Nestlé spreekt over de ‘Water Challenge.’

Water en biobrandstof

CEO Brabeck-Lethmanthe spreekt op het discussieforum over de connectie tussen water, voedsel en energie. Hij wijst op de extreme droogte in de Verenigde Staten, één van de belangrijkste producenten van granen, als een voorbeeld van die link. Water is van vitaal belang voor voedsel, gaat hij verder. Als het voedsel naar de productie van biobrandstof gaat, treft dat veel mensen.

Tekort water

Nestlé heeft als grootste producent van voedingsmiddelen behoefte aan een constante stroom grondstoffen. De Nestlé CEO waarschuwt op 24 augustus nog maar eens dat over twintig jaar de behoefte aan water met 50% toeneemt en dat een serieus watertekort op de loer ligt.
Veel voedingsbedrijven realiseren zich hoe kostbaar water is. Bedrijven als Unilever, Heineken en Coca-Cola werken hard om hun waterverbruik terug te dringen.