PATH OF 100 MONKEYS






EARTH CHANGING END TIME SIGNS & EVENTS 2014-2015:

Nikola Tesla

NIKOLA TESLA

EEN VERGETEN GENIE
Wanneer U een stekker in een stopcontact duwt, wanneer U naar de radio luistert, röntgenfoto's moet laten maken of de afstandsbediening voor de televisie gebruikt; al die momenten heeft U te maken met uitvindingen van Nikola Tesla, een Serviër, die in Kroatië opgroeide en aan het einde van de 19e eeuw naar de Verenigde Staten vertrok, de plek “where it was all happening”. Nikola Tesla is een genie, vergelijkbaar met Isaac Newton en Albert Einstein. Zijn ontdekkingen hebben de wereld revolutionair veranderd. Tesla's genie bestond onder andere daarin, dat de kracht van zijn visualisatie zo sterk was, dat hij zijn uitvindingen duidelijk voor zich zag. Dit gebeurde ook in zijn dromen. Tesla was geen uitvinder, en zeker geen commerciëel denkende ingenieur. Hij verkocht patenten, die anderen miljonair maakten, om zijn zoektocht te financieren. Zijn doelen waren niet alleen technisch, maar vooral humanitair. Zijn technisch vernuft zou een einde maken aan elke oorlog en de wereld van kosteloze energie voorzien. Hij meende radiocontact te hebben met buitenaardse intelligenties, maar deed tegelijkertijd baanbrekend werk op het terrein van de robotica en draadloze transmissie. Tesla beweerde energie uit de ionosfeer op te kunnen vangen en voor de elektriciteitsvoorziening van steden en fabrieken te gebruiken. Tesla, die dol was op media-aandacht en persconferenties, beweerde een stralingskanon te hebben ontworpen, dat elke aanval zou kunnen pareren . Tesla was zo bang, dat dit type wapens in verkeerde handen zou vallen, dat hij het ontwerp als een soort puzzel aan de regeringen van de Gealliëerden, waaronder de Sovjet-Unie, aanbood. Op die manier wilde Nikola Tesla de Gealliëerden tot samenwerking te dwingen. Toen Nikola Tesla in de Verenigde Staten aankwam, zocht hij direct contact met Thomas Alva Edison, die op dat moment baanbrekend werk deed op het, volstrekt nieuwe gebied van de electriciteit.
Edison zag direct de potentie van deze jonge emigrant en nam hem in dienst. Al snel ontstonden er conflicten. Edison's ontdekkingen waren gebaseerd op gelijkstroom. Tesla experimenteerde met wisselstroom. Het kwam tot meerdere confrontaties, waarop Tesla ontslag nam. De industrieel Westinghouse zag wel wat in Tesla's ideeën. Met zijn geld en Tesla's vernuft, lukte het hen de Niagara watervallen te gebruiken voor de opwekking van elektriciteit. Edison deed alles om Tesla's uitvinding in diskrediet te brengen. Hij liet zelfs een circusolifant elektrocuteren om het Amerikaanse publiek op de gevaren van wisselstroom te wijzen. Tesla's techniek was echter superieur en Westinghouse, die de patenten had gekocht werd multi-miljonair. Tesla's zoektocht ging door. In Colarado Springs bouwde hij een installatie, waarmee hij de bliksem wilde beheersen om de energie, hieruit benutten. De ionosfeer zou een onuitputtelijke bron van energie kunnen worden. De eerste experimenten zijn hoopvol, maar dan brandt het complex, onder mysterieuze omstandigheden, tot de grond toe af. Alles, ook Tesla's aantekeningen zijn verloren. Hij moet een miljoenenverlies incasseren en opnieuw beginnen. J.P. Morgan, de beroemde Amerikaanse bankier, is bereid om Tesla financieel te steunen. Als echter blijkt, dat zijn ideeën economisch gewin onmogelijk maken, wordt de stekker eruit getrokken.
Het standbeeld van Nikola Tesla bij Niagara Falls. Tesla ontwierp de ...
In New York ontmoet Nikola Tesla swami Vivegananda. Hij raakte in de ban van het Hindoeïsme en bestudeert de Veda's, de heilige geschriften. Hierin vindt hij de begrippen en de filosofie, die zijn praktisch onderzoek, een metafysische basis geven. Tessa begrijpt de onlosmakelijke verbintenis van alles met alles binnen het Al. Maar Tesla wordt ingehaald door de geschiedenis. In de Amerikaanse publieke opinie wordt hij neergezet als de waanzinnige geleerde. Hij slijt zijn laatste jaren in een hotelkamer. Hij mijdt mensen en ontwikkelt een ernstige vorm van smetvrees. Toch blijft hij volhouden, dat zijn visie de toekomst vertegenwoordigde. Hij sterft alleen. Zijn begrafenis, die druk bezocht werd, werd betaald door de regering van Montenegro. Waarop Nikola Tesla, het grootste genie aller tijden, in de obscuriteit van de geschiedenis verdwijnt.
In totaal verwierf Tesla ruim zevenhonderd patenten voor tal van uitvindingen. Zijn wens dat ze niet in militaire handen zouden vallen, is niet uitgekomen. De Russen en Amerikanen hebben het militaire nut van Tesla's gedachten ingezien. Rusland zou over laserkanonnen beschikken, terwijl de Verenigde Staten enorme energiebundels gebruiken, die de stratosfeer destabiliseren en klimaateffecten veroorzaken (HAARP). Tesla's experimenten met extreem lage frequenties liggen aan de basis van de communicatie met onderzeeboten, maar ook aan het beïnvloeden van menselijk gedrag en gedachten. Tesla's uitvindingen hebben de wereld totaal veranderd. De verdere uitwerking zou, in handen van militairen en de defensie-industrie, een catastrofale uitwerking kunnen hebben. Het volstrekt tegenovergestelde van wat deze Servische immigrant wilde bereiken.
Tesla standbeeld aan de Nikola Tesla luchthaven in Belgrado
Standbeeld van Tesla bij vliegveld Belgrado

Biografie
geboren: 10 juli 1856 in Smiljan (Oostenrijk-Hongarije), het tegenwoordige Kroatië.
1884 – emigratie naar Amerika. Baan bij Edison
1891 – naturalisatie tot Amerikaans staatsburger
7 januari 1943 – overleden in hotel New York


Tesla ontdekte allerlei elektrische systemen: de transformator, de tl-buis, de inductiemotor, het elektriciteitsnet, de bobine, de afstandbediening en de robotica. Hij werkte eerder dan Röntgen met aldoordringende straling en was de oorspronkelijke uitvinder van de radio, wat na een lange rechtszaak met Marconi ook werd erkend.


STONEHENGE DECODED
Stonehenge is het belangrijkste megalitische monument van Engeland en Noord-west Europa. Het heeft bezoekers en onderzoekers al eeuwen gefascineerd en in de loop der tijden kwamen de meest fantastische verklaringen in omloop.
Zo zou het monument gebouwd zijn door de tovenaar Merlijn,
die de kolossale stenen door de lucht liet vliegen; door de Keltische druïden, die er mensenoffers brachten tot de verklaring dat Stonehenge een prehistorische, astronomische computer zou zijn.
Al in de Middeleeuwen had men ontdekt, dat op de langste en kortste dag de opkomende zon op een centrale plek in het monument zichtbaar werd.

Wanneer je bij een bezoek aan dit monument een gids koopt, word je de geschiedenis van Stonehenge uitgelegd. Begonnen als een cirkelvormige gracht ( circa 3000 voor Chr.), werden aan de binnenzijde 57 gaten gegraven. Hierin stonden waarschijnlijk houten palen. Zo'n 500 jaar later werden de gaten dicht gemaakt en begon men met de bouw van het kolossale monument. Bepaalde stenen werden zelfs uit Wales geïmporteerd. Het monument kreeg zijn unieke vorm, met zg. trilathons (zwevende stenen). Vanaf de rivier de Avon liep er een “avenue” naar Stonehenge, die waarschijnlijk is gebruikt om de stenen te transporteren. Het heiligdom kreeg rond 2500 voor Chr. zijn huidige vorm en het raakte als heiligdom na verloop van de daaropvolgende eeuwen in verval. Wat er resteert is nog steeds een imposante stenen constructie, die miljoenen bezoekers trekt van over de gehele wereld.


Een zesjarig onderzoek, dat onlangs werd afgerond, zet de klassieke theorie op zijn kop. Zo werd aangetoond, dat de Aubrey-gaten (genoemd naar de 17e eeuwse ontdekker) al vanaf het begin met stenen waren opgevuld. De stenen uit Wales, die vijfhonderd jaar later werden gebruikt om Stonehenge zelf te bouwen. De Aubrey-gaten waren gevuld met crematieresten (vooral mannen), hetgeen betekende dat Stonehenge waarschijnlijk voor begrafenisceremonies werd gebruikt. De “Avenue”, de weg van het monument naar de rivier de Avon, zou een processieweg kunnen zijn geweest.
Stonehenge ligt in een gebied, dat bezaaid is met stenen monumenten, grafheuvels en heuvelforten. In de vorige eeuw onderzochten archeologen het nabijgelegen “Durrington Henge”. Zij toonden aan dat hier een houten equivalent van Stonehenge moet hebben gestaan. De hypothese kwam naar voren, dat Durrington en Stonehenge met elkaar verbonden waren. Durrington zou de plek zijn, waar het leven werd vereerd, door het, vergankelijke, hout. Stonehenge zou dan het monument voor de dode voorvaderen zijn. Vastgelegd in onvergankelijk steen.
Verder onderzoek toonde aan dat nabij Durrington een neolithisch dorp van zo'n duizend huizen heeft gestaan. Het grootste, dat in Noord-Europa is opgegraven. Verder vond men kolossale hoeveelheden varkensbeenderen, gecombineerd met honderden pijlpunten. De varkens waren over het algemeen 9 maanden oud. Durrington moet 2500 v. Chr. een cultuscentrum zijn geweest, waar grote groepen mensen in de winterperiode bij elkaar kwamen en grote hoeveelheden varkensvlees consumeerden. Ook de verbinding met de rivier werd gevonden. Het bleek een dertig meter brede weg te zijn.

Werkend vanaf Stonehenge vond men aan de oever van de Avon een plek, waar vier stenen hadden gestaan, die het begin van de ceremoniële weg aangaf. Ook de “Cursus” kon worden verklaard. Ook dit was in feite een brede weg, die naar opnieuw een grafheuvel leidde. De “Cursus” kreeg zijn naam ondat men in de Middeleeuwen dacht dat de Romeinen hier paardenrennen hielden. Het bouwwerk was ouder dan Stonehenge en waarschijnlijk na de bouw van de steencirkel in onbruik geraakt. De archeologen vonden plekken,
waar grote houten stellages hebben gestaan.
Werden hierop de lichamen van voorname overledenen gelegd?

In ieder geval stond het landschap en de monumenten met elkaar in verband. Ze maakten onderdeel uit van een ritueel, dat leven en dood symboliseerde. Stonehenge was de dodenakker, waar de as en de crematieresten werden begraven. Op de kortste dag verscheen de zon boven een bepaalde steen. De perfecte dag om leven en dood te vieren en te herdenken. Daarna ging men terug naar Durrington om, net als nu nog gebruikelijk is, het leven te vieren met een feestmaal. Durringston's “Woodhenge” en Stonehenge zijn beide ongeveer 4500 jaar geleden gebouwd. Maar de plek is waarschijnlijk ook voor die tijd als cultuscentrum in gebruik geweest. De cirkel moet misschien nog wel worden vergroot. Avebury, de grootste steencirkel in Engeland; Silbury Hill (een artificiëlele heuvel) en West-Kenneth Long Barrow (een imposant lang-graf) liggen op loopafstand. Stonehenge e.o. hebben nog lang niet alle verbanden en geheimen prijsgegeven.