Europese bierbrouwers zuiniger met water en energie
ma 18 jun 2012
De Europese bierbrouwerijen hebben hun watergebruik per liter bier in de periode van 2008 tot en met 2010 met 4,5 procent weten te verlagen en de hoeveelheid afvalwater met bijna 7%. Het energiegebruik per liter bier is in deze periode met 3,8 procent gedaald en de CO2-uitstoot met 7,1 procent. Deze cijfers vloeien voort uit onderzoek dat recent in opdracht van de Europese branchevereniging ‘The Brewers of Europe’ is uitgevoerd door KWA Bedrijfsadviseurs en Campden BRI uit Engeland.
Aan het onderzoek hebben 155 bierbrouwerijen uit 27 EU landen plus Noorwegen, Turkije en Zwitserland meegewerkt. Zij vertegenwoordigen samen 62% van het totale bierproductievolume van Europa. Het onderzoek heeft zich gericht op de milieuprestaties in brede zin. Dit betreft niet alleen het gebruik van water en energie maar ook bijvoorbeeld het gebruik van verpakkingen en het (her)gebruik van bijproducten.