PATH OF 100 MONKEYS






Maritiem ligt op koers in Topsector Water

Maritiem ligt op koers in Topsector Water

Met 50 concrete Joint Industry Projecten (JIP's) en een nieuwe MKB innovatiestimuleringsregeling van ruim 660.000 euro ligt de maritieme sector in de Topsector Water goed op koers. Dat zegt Bas Buchner, voorzitter Innovation Council Nederland Maritiem Land en TKI Maritiem Bestuur, na afloop van het Maritieme Innovatie Event woensdag 15 mei op de inspirerende RDM Campus in Rotterdam.
De bijeenkomst was gericht op het delen van resultaten van recente innovatie- en onderzoeksprojecten en het up-to-date maken van het Maritieme Innovatiecontract. Ruim 80 belanghebbenden, afkomstig uit de scheepsbouw, toeleveranciers, offshore, zeevaart, havens, watersport, jachtbouw, visserij, marine, binnenvaart en kennisinstituten, leverden een bijdrage aan dit event.
Maritieme veiligheid
Tijdens de ochtend werden presentaties gegeven over eerder in het
Maritieme Innovatie Programma uitgevoerde projecten op het gebied van maritieme veiligheid zoals ‘Arctic Operations Handbook' (Heerema Marine Contractors), ‘Towards Zero Impact' (TU Delft/IHC) en ‘EEDI voor kleine schepen' (CMTI). Ook meer fundamentele onderzoeken zoals ‘High Quality CFD' (RU Groningen), ‘Fluvawint' (TNO) en ‘Exhadero' (TU Delft) werden gepresenteerd.
In de middag werden de innovatie- en onderzoeksthema's uit het Maritieme Innovatiecontract onder de loep genomen. Door de overheid en het Topteam Water is gevraagd het Maritiem Innovatiecontract uit 2011 te updaten. In een aantal discussieronden werden de vier innovatiethema's en 6 researchthema's besproken. Chris Mombers van NWO STW gaf informatie over de NWO/STW Call Maritiem 2013 voor fundamenteel onderzoek voor de maritieme cluster.