PATH OF 100 MONKEYS






Hitlers Eerste Wonderwapens


Over Hitlers wonderwapens is al veel geschreven. de V1, V2, V3, de straaljager, de atoombom. Maar één project van wetenschappers in dienst van Nazi-Duitsland is onderbelicht gebleven : het trainen van dieren voor militaire doeleinden. Dit uiterst geheime project werd in 1936 gestart onder leiding van de Oostenrijkse geleerde Ludwig Fritz von Affenbröt. Het eerste succes werd behaald met honden. Een deel van de honden werd getraind in het opsporen van explosieven. Een ander deel werd getraind om met explosieven naar vijandelijke stellingen te rennen. Een project om dolfijnen te gebruiken als intelligente torpedo mislukte. En de experimenten met reuzen inktvissen waren uitgelopen op een regelrechte ramp. Dat de Verenigde Staten na de Tweede Wereldoorlog hun eigen Dolfijn-trainingsprogramma startten, zal U niet verbazen.




Inktvissen zijn de slimste ongewervelde dieren. De intelligentie van sommige soorten kan worden vergeleken met die van een aap. Opmerkelijk is, dat tweederde van de zenuwcellen zich niet in de hersenen bevindt, maar in de vangarmen. Inktvissen blijken zowel over een kort- als een lange termijngeheugen te beschikken. Zij kunnen gereedschappen gebruiken, weten hun weg feilloos te vinden in doolhoven en er wordt hen pre-cognitieve gaven toegeschreven. Recent voorbeeld is de voetbaluitslag voorspellende octopus genaamd Paultje. Er zijn veel soorten inktvissen. Hele kleintjes en hele grote.
De meeste soorten zijn zwak giftig, maar er zijn ook extreem giftige exemplaren.

Het onderzoeksteam van Ludwig F. von Affenbröt, richtte zich vooral op de grootste soorten. De Reuzenkraak en de Kolossale Inktvis. De Kolossale Inktvis was groot genoeg om kleine schepen en onderzeeboten te kraken.
Maar eenmaal weer vrij gelaten in zee, bleken de Kraken geen onderscheid te maken tussen Duitse en vijandige schepen. Het bleek niet eenvoudig de tandpasta weer in de tube te krijgen. De Atlantikwall, zeemijnenvelden en onderzeeboten waren in de eerste plaats bedoeld om de Noordzee te zuiveren van agressieve Kraken. Een kraakwacht avant la lettre.
In de Bermuda-Driehoek worden regelmatig Kolossale Inktvissen gesignaleerd.
De nazaten van Hitlers getrainde inktvissen? Link1, Link2, Link3, Link4, Link5, Filmpje

Noot: Deze bijdrage is geleverd door Professor Doctor Mohinder Plukhari.
In het verleden zijn meerdere publicaties onbetrouwbaar gebleken.