PATH OF 100 MONKEYS






Star Wars



In 1983 lanceerde de toenmalige president van de VS, Ronald Reagan een plan om in de ruimte een defensief schild te installeren, dat vijandelijke raketten (de Koude Oorlog woedde nog) in hun baan zou kunnen vernietigen. Er ontstond veel tumult over deze plannen. China kondigde aan zijn kernarsenaal te zullen vergroten en te verbeteren om de Amerikaanse ruimtedefensie te omzeilen. Als reactie kwam India met uitbreidingsplannen voor haar kernarsenaal. Pakistan bleef niet achter, net als de Sovjet-Unie. De "aardse" wapenwedloop zou zich tot de ons omringende ruimte uitbreiden. Wereldwijde protesten volgden, waarop de Verenigde Staten leken in te binden. Link1, Link2


De Verenigde Naties bleef pleiten voor het benutten van de ruimte voor vredesdoeleinden. Uiteindelijk werd een motie van dien aard met overgrote meerderheid aangenomen. De USA onthield zich van stemming. Dat had een reden. De militairen zagen al snel de geweldige mogelijkheden van wapens in de ruimte.Deze konden elk doel op aarde vernietigend treffen. Hierdoor zou de wereldsuprematie van Amerika worden bevestigd en in naam van de wereldvrede, zouden mededingers worden geweerd. Officiëel en officieus, via zogenaamde "black projects", zijn er miljarden gestoken in de ontwikkeling van ruimtewapens en satellieten.

Niet alleen kon de wereld met vuurkracht onder controle worden gehouden; de satellieten zouden alle communicatiekanalen kunnen afluisteren, foto's maken voor analyse en gebruikt worden om het weer of electronische communicatie te manipuleren (HAARP) of te storen. Ondertussen is de bewapening van de ruimte door de Verenigde Staten al 25 jaar volop aan de gang. Experimenten met gigantische laserkanonnen zijn succesvol afgerond. In de ruimte zijn faciliteiten beschikbaar om kernwapens te construeren. Hierbij is één voorbeeld bekend van het neerstorten van een ruimtevaartuig, dat het uiterst giftige plutonium bevatte en dat in Noord-West Amerika terechtkwam. Er cirkelen honderden satellieten om onze planeet, waarvan sommigen radio-actief materiaal bevatten.

Velen zijn door de Space-shuttles geïnstalleerd en we weten, dat een groot aantal vluchten, geheel door het leger, waren volgeboekt. Het zijn vooral Rumsfeld en Dick Cheney geweest, die deze projecten hebben gestimuleerd en gefinancierd. Al voordat ze toetraden tot de regering Bush, waren ze fanatieke pleitbezorgers voor "space-control". Ze werkten of lobbyden toen voor firma's (Boeing, Lockheed-Martin, Hughes Aerospace), die tijdens hun 8-jarige ministerschap, miljardenopdrachten toegespeeld kregen. De militaire top en het Pentagon geven dit onderdeel van defensie hoge prioriteit en er is al een Space Command geïnstalleerd. Deze zal op termijn als zelfstandige tak, naast Army, Navy en Air Force gaan opereren.
De oorlog om en in de ruimte is begonnen. (Bijdrage: Situ)