PATH OF 100 MONKEYS






Water in auto van vitaal belang

Water in auto van vitaal belang                            
Het is van vitaal belang om veel water mee te nemen als je vandaag met de auto op pad gaat. Een plotselinge file kan funest zijn met deze extreme temperaturen.
Automobilisten doen er vrijdag vanwege de hitte verstandig aan om voldoende water mee te nemen als ze op pad gaan. Ook is het belangrijk om de actuele verkeersinformatie te volgen. ,,Want als je met een fles water aansluit in 12 kilometer file, is je water ook snel op'', waarschuwt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De verkeersinformatie is niet alleen van belang om te weten waar de files staan, maar ook om op tijd te worden gewaarschuwd voor volle parkeerplaatsen bij recreatiegebieden of het strand.

Voor de medewerkers van Rijkswaterstaat die buiten aan de slag zijn, zoals de stewards op de sluizen of de weginspecteurs, worden geen extra maatregelen genomen. Volgens de woordvoerster zijn deze mensen zo gewend aan het werken in de open lucht dat zij zelf wel aan extra water denken en eventuele andere voorzorgsmaatregelen nemen.

Rijkswaterstaat herhaalde ook de waarschuwing om niet van bruggen af te springen of in grote rivieren te zwemmen. ,,Het lijkt natuurlijk heel verkoelend, maar zwemmers kunnen door de stroming of de grote scheepvaart flink in de problemen komen'', aldus de zegsvrouw.