PATH OF 100 MONKEYS






Cell Phone Attack

Afbeelding: Volkskrant 01-08-2011

Een donderslag bij heldere hemel, bij het zien van bovenstaande afbeelding. Een interview. Niks bijzonders. Tot ik het aantal mobiele telefoons begon te tellen. Ongeveer een dozijn. En allemaal gericht op 1 persoon. Wat doet dat met die persoon. Volgens mij is dit een regelrechte poging tot moord. Gewoon onder de ogen van niets vermoedende omstanders. Wie beseft wat een schade geconcentreerde microwave straling kan aanrichten, kijkt anders naar het plaatje.

Maar alle gekheid op 1 stokje. De lange-termijn effecten op levend weefsel bij het gebruik van mobiele telefoons, zijn nog onvoldoende bekend.
Zeker adolescenten zijn een risicogroep. Mijn excuses aan Master Klaas.




1973 De Amerikaanse uitvinder Martin Cooper ontwikkelde een autotelefoon, die ook buiten de auto gebruikt kon worden. In 1983 begon Motorola met de verkoop aan het publiek. De rest van het verhaal kent U. De mobiele telefoon is net zo gewoon als de huistelefoon. En zelfs kleuters hebben hun eigen mobiel. In 1993 werd in Nederland het GSM-netwerk opgezet.  In 2009 waren er in Nederland 125 mobiele aansluitingen per 100 inwoners. Bij de introductie van de mobiele telefoon, werd nog de naam microwave phone gebruikt. Dat is precies wat het is, maar de naam cellular phone verkocht beter. De mobiele telefoon is nu nog algemeen geaccepteerd, maar net als bij tabaksprodukten, kan daar verandering in komen. GSM was oorspronkelijk de afkorting van Groupe Spécial Mobile.
Nu staat het voor Global System for Mobile communications.
Filmpje, Microwave Mind Control, Dirk Adang, Skepsis



De Walt Disney Company heeft haar eigen netwerk en modellenlijn.
De reclame is speciaal gericht op kinderen.
Tel uit je winst.




Niet alleen kinderen zijn gemakkelijk te manipuleren. Wat dacht U van de UMTS zendmast op het dak van verpleeghuis "De Batting" in Harlingen. In 2008 heeft de SP daar actie tegen gevoerd. Cliëntenraad en omwonenenden dienden 282 schadeclaims in. Het bestuur van De Batting weigerde deze in ontvangst te nemen. UMTS is de snellere opvolger van GSM. Er staan nu al zo'n 15.000 GSM zendmasten in Nederland. De bedoeling is, dat daar nog eens een zelfde aantal UMTS zendmasten bijkomt (aanleg vanaf 2004).
UMTS: Universal Mobile Telecommunications System.
Al dat gezeur over GSM- en UMTS masten kun je natuurlijk voorkomen door de zendmasten te camoufleren. Zie ook een aantal plaatjes.


Antenneoverzicht Harlingen (klik op afbeelding voor vergroting)
Schepen met radar en/of zendinstallatie, zijn buiten beschouwing gelaten.


Op de website Stralingswijzer is o.a. dit filmpje te zien.
Een apparaat, dat stralingsgevoelig is, laat de ledlampjes op een stok oplichten. Door iemand in het donker met de stok te laten lopen en dit te fotograferen met een lange sluitertijd, ontstaat een lichtpatroon. Op deze wijze wordt gevisu-
aliseerd, dat niet elke plek in de stad, de zelfde ontvangst geeft. Een bekend verschijnsel bij het gebruik van een mobiele telefoon of draadloos internet.



Eindconclusie:
Probeert de SP in Harlingen zieltjes te winnen door in te spelen op de onderbuikgevoelens van veel mensen, of bestaat er een reële kans op schade aan het menselijk lichaam. Het officiële standpunt van het VROM, dat er absoluut geen stralingsgevaar bestaat, is gebaseerd op 1 Zwitsers onderzoek.
De overheid, die 5,9 miljard gulden heeft verdiend aan de veiling van UMTS zendlicenties, heeft er overigens alles aan gedaan (en met succes) om de resultaten van dit onderzoek niet openbaar te maken. De overheid is bovendien, als grootaandeelhouder van KPN, geen onafhankelijke partij.
Er zijn inmiddels vele onderzoeken gedaan door semi-onafhankelijke (o.a.TNO) en belanghebbende partijen. De bevindingen zijn niet eenduidig.
Dat er negatieve effecten bestaan, lijkt wel bewezen. In 2006 waren er ruim 60 Nederlandse gemeentes, die het zekere voor het onzekere namen en weigerden vergunningen voor de plaatsing van UMTS zenders af te geven.
De bewoners van De Batting hoeven zich weinig zorgen te maken.
Immers, de zender op het dak straalt nauwelijk naar onderen uit.
De stralingswaarden in de directe omgeving zijn welliswaar een fractie van de straling die een mobiele telefoon tegen je oor geeft, maar ook lage straling
(24 uur per dag) kan mogelijk slapeloosheid en vermoeidheid veroorzaken.

Een relatief onbekende bron van electromagnetische velden, is de dect-telefoon. Inmiddels heeft ruim 80% van de Nederlandse huishoudens een dergelijk toestel. Waarschijnlijk is Uw dect-telefoon, of die van de buren, de grootste electrosmog vervuiler in huis. Die handige wekkerradio met rood verlichte cijfers op Uw nachtkastje, geeft een even sterk electromagnetisch veld, als wonen onder een hoogspanningsmast. Verder is er de straling van de zon en de kosmische straling. Beiden worden gelukkig grotendeels gedempt door de dampkring rond de aarde. Dan is er nog de straling van de aarde zelf. Bij onvoldoende ventilatie kan zich het radioactieve radongas ophopen in huis. Radon zit van nature in de grond, maar ook in bouwmaterialen zoals graniet, beton en gipsplaat. Kunstmest en vlieg-as van kolencentrales  zijn stralingsbronnen. De reststraling van atoomproeven en ongelukjes bij kerncentrales. Radarinstallaties, TV en Radio-zenders, KPN-Digitenne, zendamateurs, zendinstallaties van schepen, politie, brandweer, ambulance, taxi, bussen en ander openbaar vervoer, röntgenfoto's, draadloos internet, draadloze toetsenborden en muizen, blue-tooth, babyfoons, magnetrons, inductie kookplaten. Maakt U het lijstje zelf maar af.

Kortom, de Nederlandse overheid verschuilt zich achter een Zwitsers gatenkaas onderzoek, waarbij "UMTS-achtige" zendfrequenties werden gebruikt. En het vermogen van de zenders was een fractie van wat in Europa als veilig wordt beschouwd. Ik kwam ergens een fraaie vergelijking tegen: Als je een olifant gedurende tien seconden blootstelt aan een stroom van 2 volt, moet je niet concluderen dat 230 volt veilig is voor muizen. (Bijdrage: Robichem)


Rob Geus helemaal klaar voor nieuw seizoen Stralingspolitie.




Stralingsmeter van het type Give-A-Fuck