PATH OF 100 MONKEYS






Het is altijd anders, als je denkt NR002

BOODSCHAP VAN DE KOGI
EEN INDIANENSTAM UIT COLOMBIA

Mama Romoaldo at the sacred Teyuna site 2004

VOORAF: De Kogi-indianen zijn de enige autochtone indianenstam in de Amerika's, die haar oorspronkelijke levensstijl heeft behouden. Zij bewonen een gebied in Colombia, dat rijkt van de zee tot de toppen van de Andes. Naar hun overtuiging spiegelen alle klimatologische en ecologische mogelijkheden zich binnen het gebied, dat zij beheren. Het onderhoud en zorg voor hun natuurlijke omgeving is hun levensvervulling. De Mamma's, is de naam voor de priesterklasse, die een dagtaak hebben aan het vervullen van rituele en spirituele taken, die de harmonie binnen het ecosysteem moeten bewaren. De stam is in Bolivia onbekend en hun taal een mysterie. Hun keuze voor afgeslotenheid is nu voor het eerst doorbroken. Zij nodigden journalisten uit om een unieke boodschap met een dringend beroep op ons, "the younger brothers.", naar buiten te brengen. Een noodkreet uit de jungle.

"When the Great Mother Goddess created you, younger brothers, she sent you away, far away. A distance of nine worlds. And she said, that you should never come back. But you did. And you started poluting our world, destroying our nature and wildlife. Killing our children. Trees are not there to be cut down. Life is not there for the slaughter, stone has a message to tell. Our world is dying, because of you. You have to stop. If our world dies, yours will die too."

De Kogi-indianen hebben na het vertrek van de buitenstaanders, de enige toegang tot hun gebied afgesloten. Op internet circuleren een aantal opzienbarende reisverslagen. Trefwoord: Kogi (Google Video)
Link1, Link2, Link3, Link4, Link5, Link6