PATH OF 100 MONKEYS






Het Nieuwe Wereld Tijdschrift: Nr. 1-7


Speaking the the truth in times of universal deceit, is a revolutionary act.


SAMENZWERINGSTHEORIËNWie over het internet surft, moet vaststellen, dat samenzweringstheoriën op diverse terreinen prominent aanwezig zijn. Werkelijk miljoenen websites en video's handelen over de volgende onderwerpen:

11. Zijn we wel op de maan geland?Officiële versie. NASA is tijdens het Apollo-programma een aantal malen op de maan geland.
Critici: NASA was technisch niet in staat om de verwachtingen waar te maken. De hele wereld (600 miljoen tv-kijkers) is voor de gek gehouden. De maanlanding is in scene gezet. Bewijzen: NASA bouwde een grote maanmaquette in de woestijn bij Las Vegas. De foto's zijn te scherp en er zijn meerdere lichtbronnen. De vlag wappert in het luchtledige. Onder het maanlandingsvoertuig is het maanstof niet weggeblazen.

10. Pleegde Marilyn Monroe zelfmoord?Officiële versie: Op 36 jarige leeftijd pleegde Marilyn Monroe zelfmoord door een overdosis slaapmiddelen in te nemen. Critici: Marilyn Monroe wist teveel. Ze had een relatie gehad met J.F. Kennedy en op het moment van haar dood zou ze een affaire hebben gehad met Robert Kennedy. Marilyn zou gedreigd hebben om hier een boekje over open te doen. De autopsie is heel slordig uitgevoerd en er zijn geen slaapmiddelen in haar maag aangetroffen. Om onthullingen te voorkomen is Marilyn Monroe vermoord.

9. Elvis Presley leeft!Officiële versie: Elvis Presley overleed op het toilet aan een hartaanval. Oorzaken: overgewicht en medicijngebruik. Critici: Elvis heeft zijn overlijden in scene gezet om aan het glitterleven te ontkomen. Hij is op diverse plaatsen gezien. Critici van de critici. Als Elvis zijn overlijden had georganiseerd, was het stijlvoller geweest, dan de erkende doodsoorzaak.

8. We worden geregeerd door buitenaardse wezens.Officiële versie: Flauwekul
David Icke: We zijn onderdeel van een gigantisch complot dat leidt tot een totalitaire fascistische samenleving. De macht is in handen van 13 families. Waaronder de Windsors in Engeland. Koningin Elisabeth, en met haar andere prominenten, is in werkelijk een reptiel, dat de mogelijkheid bezit om (langdurig) een menselijke vorm aan te nemen. Icke beweert deze laatste informatie via visioenen te hebben verkregen.

7. Is Lady Diana vermoord?Officiële versie: Diana is drie uur na een noodlottig auto-ongeval in Parijs overleden. De auto reed extreem hard, de chauffeur was mogelijk dronken en werd door fotografen opgejaagd.
Critici: 1/3 van de Britten geloofd dat Lady Di is vermoord. Reden: haar relatie met een moslim. Ook Prins Charles had belangen bij haar dood. Lady Diana wist teveel.
De chauffeur zou zijn gehersenspoeld om na bepaalde lichtsignalen tegen de pilaar te rijden. David Icke zegt dat hier sprake is geweest van een rituele moord uitgevoerd door een geheime organisatie de Illuminati, die op occulte wijze de fascistische wereldorde dichterbij wil brengen.

People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own soul.
Carl G. Jung.
6. Adolf Hitler leeft!Officiële versie: Adolf Hitler pleegde, samen met zijn echtgenote (voor een dag), zelfmoord. De lichamen zijn in brand gestoken nadat ze met benzine waren overgoten. De resten zijn begraven en door Russische troepen gevonden en naar Rusland vervoerd. Critici: Vanaf het begin is er onduidelijkheid over de dood van Hitler. Berichten verschijnen in de kranten, dat hij is ontkomen. Dat zou gekund hebben. De SS bezat diverse Geallieerde vliegtuigen, die ongemerkt hadden kunnen vertrekken. Andere hoge NAZI-functionarissen zijn op deze wijze naar Zuid-Amerika ontkomen. Een stap verder is de stelling dat de NAZI's tijdens een expeditie naar Antarctica een UFO hebben ontdekt en contact kregen met buitenaardse intelligenties. De swastika wapperde overigens wel boven de eeuwige sneeuw. De Duitsers hadden hier een geheime basis, die ze deelden met de aliens. Voor het einde van de oorlog zouden grote groepen NAZI-fanatici met duikboten naar NeuSchwabenland, zoals de basis werd genoemd, gebracht. De Amerikaanse admiraal Byrd leidde in 1947 een militaire expeditie naar Antarctica. De expeditie moest naar een paar dagen worden afgebroken omdat de meeste vliegtuigen op mysterieuze wijze waren verdwenen. Byrd waarschuwde bij zijn terugkomst op de gevaren voor de Verenigde Staten die daar loerden. Zijn dagboeken zijn verdwenen; hijzelf bracht de rest van zijn leven in een krankzinnigengesticht door. Behalve op Antarctica zou een kolonie in het Braziliaanse regenwoud zijn gesticht. Neues Berlin.
Bewijs hiervoor: de aanwezigheid in de jungle van blonde, blauwogige indianen!

5.1 UFO's bestaan
en mensen (en dieren) worden door buitenaardsen ontvoerd en gebruikt voor (genetische) experimenten. Officiële versie: De Verenigde Staten zien UFO's niet als een bedreiging voor de veiligheid van het land. Onderzoek van Defensie naar het ufo-fenomeen heeft aangetoond, dat de meeste voorvallen op een natuurlijke manier konden worden verklaard. Slachtoffers van ontvoeringen (abductees) zijn mensen met zware problemen en een overactieve fantasie.
Critici: Het aantal opnamem van onbekende vliegende voorwerpen is door de moderne technieken toegenomen. Zelfs NASA brengt opnamen naar buiten, waarop in ieder geval vreemde zaken voorvallen. De Verenigde Staten zouden een accoord hebben gesloten met een groep buitenaardsen. In ruil voor ultra-moderne technologie, mogen ze hun geheimzinnige experimenten uitvoeren. Behalve rechtstreeks contact, is er ook sprake van zg. gechannelde informatie. Mediums hebben contact met buitenaardse intelligenties. In de Verenigde Staten geloven 3.7 miljoen mensen dat ze ontvoerd zijn.

Resistance to tyrants, is obedience to God. (Thomas Jefferson).
5.2 KlokkenluidersSinds het, veronderstelde, neerstorten van een UFO nabij Rosswell (New Mexico) in 1947, is er intensief onderzoek gedaan naar het UFO-fenomeen. Niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Mexico zijn onbekende vliegende voorwerpen gezien door meerdere getuigen, gefotografeerd en gefilmd. Beroemd zij de zg. Phoenix Lights, een formatie heldere lichten, die geruime tijd boven de stad te zien waren. Overtuigender zijn een aantal klokkenluiders, die beweren in opdracht van regeringsinstanties aan neergestorte Ufo's hebben gewerkt.
Ing.Lazar is hiervan een voorbeeld. Zijn taak zou zijn geweest om buitenaardse technologie te reconstrueren. Anderen beweren bij het bouwen van ondergrondse bases op buitenaardse wezens te zijn gestuit. In een vuurgevecht zou n buitenaardse entiteit zijn gedood. Deze bronnen zijn enigszins obscuur en circuleren in kringen van adepten. Het merendeel van de Amerikaanse bevolking is er van overtuigd dat de regering informatie achterhoudt. Het Disclosure (onthulling)-project vormt hierop een uitzondering. Tientallen, gepensioneerde, militairen komen uit de kast. Er zijn verschillende soorten buitenaardsen, die de aarde bezoeken of bewonen. Het bekendst zijn de zg. Greys (kleine wezens met grote ogen), maar er zijn er vele malen meer. De meeste zijn zelfs menselijk. Ook getuigden velen voor de eerste maal over directe samenwerking met buitenaardse wezens. De bezoekers zijn ons meestal vriendelijk gezind. Gevaarlijk zijn reptielachtigen, die al tienduizenden jaar in oorlog zijn met de humanoEen. De Greys vormen een soort intermediair tussen beide rassen.

4. De IlluminatiEen geheim genootschap dat in 1776 is opgericht door Adam Weisshaupt. Doel van de groep was de wereldheerschappij te verkrijgen en een van bovenaf gestuurde samenleving (rijken en werkers) op feodale grondslag te stichten. In Beieren al snel verboden, ging de beweging ondergronds. De Illuminati worden gefinancierd door de grote bankiersfamilies. Doel is bijvoorbeeld het monopoliseren van de media. Leden van deze groep vormen een schaduwregering van onze wereld, die de touwtjes in handen hebben.
Machtsbasis in Londen en in de Verenigde Staten. De leden zijn onbekend maar waarschijnlijk op hoge posten geEfiltreerd. In Georgia (VS) bevindt zich een monument, waarop door dit genootschap de 10 geboden van de toekomst zijn vastgelegd (Guidestones). Een ervan luidt dat de bevolking van onze aarde tot onder de 1 miljard moet worden teruggebracht.
Officiëel standpunt: De Illuminati bestaan niet. Dit genootschap is het resultaat van het onvermogen om een samenzweringstheorie rond te krijgen.

We have nothing to fear, but fear itself. F.D. Roosevelt.
3. Mindcontrol
De autoriteiten bewerken op subtiele wijze onze gedachten en meningen.
Officiële versie: De Amerikaanse regering (strijdkrachten en CIA) heeft tot de zeventiger jaren onderzoek gedaan op dit gebied, maar is er daarna mee gestopt.
Critici: In de dertiger jaren organiseerde Jozef Stalin een showproces, waarin hoge partijfunctionarissen volmondig toegaven de revolutie te hebben verraden. Een groot gedeelte van de gestaalde kaders van de communistische partij werd ter dood veroordeeld. Opvallend was de matte en gedweE indruk die de verdachten maakten. Waren ze gehersenspoeld? Ook teruggekeerde krijgsgevangenen uit Korea en Vietnam werden met argusogen bekeken. Beheersten de communisten hun gedachten? Vanuit deze relatieve paranoia startte de VS zelf ook onderzoek. Favoriet was het gebruik van LSD. Niet alleen werden er duizenden experimenten op gevangenen en studenten gedaan, ook werden diplomaten en maffia-bazen, ongewild aan deze drugsexperimenten onderworpen. Doel was een manier te vinden dat de tegenstander brak en begon te praten. Een ander experiment probeerde een nieuwe mens tot stand te brengen. Proefpersonen werden honderden malen geshockt en kregen drugscocktails toegediend. Op een bepaald nulpunt kon dan het gedrag weer worden opgebouwd. Ideaal voor soldaten en spionnen. Dit alles gebeurde echter zonder medeweten en instemming van de proefpersonen. Dit is in strijd met zg. NEnberg-protocol, dat de rechten van patiEten waarborgt. Nadat de eerste rechtszaken dienden, gaf de Amerikaanse regering toe dat de proeven hadden plaatsgevonden, maar dat er met onmiddellijke ingang mee werd gestopt. Volgens veel Amerikanen is dit een leugen. De CIA doet nog steeds onderzoek o.a. naar de effecten van elektromagnetische en geluidsgolven op de hersenen. Bekend is ook het subliminal messaging. Dit zijn boodschappen in bijvoorbeeld reclameblokken, die op het onderbewustzijn worden gericht en bijvoorbeeld je koopgedrag aanwakkeren. Objectieve en onafhankelijke berichtgeving in onze mediamaatschappij is essentieel. Maar is dit in de Verenigde Staten het geval? Feit is dat 5 media-giganten de informatiestromen beheersen. Onafhankelijk? Objectief? NBC, een van de "Alphabetnetworks, is eigendom van General Electric. Deze maatschappij verdient haar meeste geld in de wapenindustrie.

Bestudeer elk aspect van de werkelijkheid, klein of groot, alsof het de Bijbel is. dM, SiTU

Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country. J.F. Kennedy
2. De moord op John F. Kennedy, Martin Luther King en Robert KennedyOfficiële versie: De moorden op deze drie prominente Amerikanen werden gepleegd door lone gunman; d.w.z. de moordenaars opereerden alleen, van eventuele samenzweringen is geen sprake. Het Amerikaanse Congres heeft deze drie zaken, in een periode van een jaar gepleegd, onderzocht en komt tot dezelfde conclusie. Critici: Vooral de moord op John Kennedy is vanaf het begin onderwerp van speculatie en twijfel aan de officiële versie. Lee Harvey Oswald krijgt niet de kans om te getuigen omdat hij door Jack Ruby in het politiebureau wordt doodgeschoten. In de weinige momenten dat Oswald contact had met de pers, ontkende hij de moord te hebben gepleegd. In de vorige eeuw zijn alle contacten van Oswald en Ruby onderzocht, elke getuige gehoord, elke foto bekeken en elk stukje film bestudeerd. Het geheel levert verrassende feiten op. Kennedy was van te voren gewaarschuwd voor een mogelijke aanslag, toch was de beveiliging, zelfs volgens de eisen uit die tijd, slordig en beperkt. De president reed in een open auto, de beveiligingsmensen lieten de president volkomen ongedekt en het talrijke publiek hing uit de ramen, een ideale plek voor een scherpschutter. Kennedy werd gehaat in de zuidelijke staten, vooral door de Maffia en door Cubaanse vluchtelingen. Er is twijfel over het aantal schoten dat is afgevuurd en of Oswald wel de tijd had om alle schoten af te vuren. Menigeen gelooft in een tweede schutter, ook al omdat op filmopnamen te zien is dat Kennedy's hoofd naar achteren slaat alsof hij aan de voorkant is geraakt. Ook hier chaos bij de autopsie, de vondst van the magic bullet op een brancard en de tegenstrijdige uitspraken van de artsen. Twijfel genoeg voor veel Amerikanen om te blijven geloven in een samenzwering en betrokkenheid van de eigen regering. James Earl Ray, die voor de moord op Martin Luther King is veroordeeld, heeft zijn bekentenis later ingetrokken en zegt dat hij er in is geluisd. Sirhan Sirhan, die Robert Kennedy doodschoot, zit een levenslange straf uit in een psychiatrisch ziekenhuis, Ray is een aantal jaren geleden in de gevangenis overleden.

As America becomes an increasingly multicultural society it may find it difficult to fashion consensus of foreign policy issues, except in circumstances of a truly massive and widely perceived direct and external threat. Zbignew Brzezinski, politiek adviseur.

1. De aanslagen op (o.m.) de Twin Towers in New York op 11/9/2001
Officiële versie: Een groep El Qai'da terroristen kaapt vier vliegtuigen en gebruikt ze als vliegende bommen tegen het World Trade Centre in New York en het Pentagon, het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Het vierde vliegtuig crasht in Pennsylvania, nadat passagiers de cockpit bestormen. In New York storten de beide torens van het WTC in, later op de dag gevolgd door een kantoorkolos van 54 verdiepingen (Building 7). Het Pentagon raakt licht beschadigd. Er vallen, inclusief de vliegtuigpassagiers, duizenden doden. Organisator en brein achter de aanslagen is de Saoedische multi-miljonair Osama bin Laden, die zich op dat moment in Afghanistan schuilhoudt. Critici: De Amerikaanse regering heeft deze aanslagen uitgevoerd of toegelaten. Ze had grote belangen bij een nieuw Pearl Harbour. Al direct wordt getwijfeld aan de oorzaak van implosie van de torens. Kan de inslag van een vliegtuig dit veroorzaken? Is er sprake van controlled demolition? Er zijn door overlevenden en reddingswerkers explosies gehoord. Waarom konden de kapers ongehinderd hun gang gaan en schakelde men de luchtmacht niet in. Dat was in de vorige maanden diverse keren gebeurd. Ook de aanslag op het Pentagon roept vragen op. Waar zijn de restanten van het vliegtuig gebleven en waarom is de inslagopening zo klein? Was het wel een vliegtuig? Of toch een kruisraket? Fundamentele vragen, die tot steeds verfijnder onderzoek aanleiding zijn. Vast staat wel dat kerosine staal niet kan laten smelten. Toch zijn er dagen na de aanslag vuurhaarden in de kelders van het WTC bestreden, die veroorzaakt werden door vloeibaar metaal.

Michael Jackson is na zijn dood al op Neverland gesignaleerd. Zijn zus beweert, dat hij vermoord is. De basis voor een cult of een samenzweringstheorie is gelegd. De oorzaak ligt in het volstrekte ongeloof en wantrouwen van grote groepen burgers in de intenties en integriteit van regeringen, autoriteiten en politici. Velen hebben het gevoel, dat ze onderdeel zijn van de agenda van anderen. In de Verenigde Staten geloven grote groepen in het bestaan van de Sasquatch (Bigfoot, een grote aapmens). Toch is er nog nooit een gevonden of gefotografeerd. Het enige bewijsmateriaal is een filmpje, gemaakt door iemand, die, welk toeval, net een boek over dit onderwerp had geschreven. Echter op het schieten of overrijden van een Bigfoot staat in Canada een boete en maximaal 5 jaar gevangenisstraf.
---

De Stichting Skepsis heeft een wat voorzichter benadering.